Soita 040 569 5147

Jäähdytysjärjestelmät

 

Jäähdytyksen merkitys korostuu koko ajan enemmän. 

 

Maaviilennys on taloudellisin

Maalämpökaivo on järkevää hyödyntää viilennysenergiassa, jolloin syntyy säästöä pitkällä tähtäimellä. Maaviileä on kokonaistaloudellisesti edullisin tapa viilentää kiinteistöä kesällä.

Maaviilennys on lämpöpumpuista riippumaton erillinen järjestelmänsä, ja se kannattaa asentaa aina maalämpökohteissa. Se ottaa tarvittavan energian erittäin tehokkaasti maaperästä. Järjestelmä ei tarvitse erillisiä jäähdytyslaitteistoja, jotka kuluttavat kallista lisäenergiaa.

Käyttökustannukset ovat todella edulliset. Kulut kertyvät käytännössä vain sähköenergiasta, jota kuluttaa ainoastaan jäähdytysjärjestelmän tekniseen tilaan sijoitettava kiertovesipumppu.

Jäähdytysjärjestelmä nostaa viihtyvyyden uudelle tasolle, ja mikä parasta – mitä enemmän maaviilennystä kesällä käytetään, sitä enemmän lämpökaivot antavat talvella lämpöenergiaa takaisin.

 

Maaviileä sopii myös saneerauskohteisiin

Laadimme aina yksilöllisen kiinteistökohtaisen arvion myös saneerauskohteisiin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vesikiertoinen patteriverkosto ei sovellu viilennykseen, koska lämmityspattereiden jäähdytyskapasiteetti on riittämätön jäähdytykseen. Riittävä jäähdytyselementtien määrä ja koko mitoitetaan aina viilennettävän pinta-alan mukaan. Viilennys maakylmällä toimii täysin itsenäisesti, eikä ulkotiloihin vaadita mitään erillisiä laitteistoja.

Toimivia laitevaihtoehtoja viilennyksen jakoon sisätiloissa ovat:

• Vesikiertoinen kattosäteilyjärjestelmä, joka on vedoton, äänetön ja huoltovapaa.

• Vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä, jossa lattia jäähdytetään max, +22 °C asteisella kastepistevahdilla. Vahti estää kosteusvauriot rakenteissa.

• Seinään asennettavat puhallinkonvektorit.

• Kattoon upotettavat puhallinkonvektorit eli kattokasetit.

• Ilmanvaihdon kautta joko koneeseen sisäänrakennetun patterin tai erillisen kanavapatterin avulla.

 

Ota yhteyttä meihin niin keskustellaan, miten voisimme ratkaista ongelmanne.