Soita 040 569 5147

Päiväkodin energiatehokkuus parani merkittävästi

– Matti Matikainen, puheenjohtaja, Tirikka-Säätiö

 

Tirikka-Säätiön kiinteistössä Lappeenrannan keskustan tuntumassa toimii Tirikan päiväkoti. Samassa rakennuksessa on myös Mannerheimin Lastensuojelunliiton paikallistoimiston tilat sekä jumppasali, joka on säätiön käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Kiinteistö on rakennettu 70-luvulla, ja se lämpenee kaukolämmöllä.

 

Urakassa uusittiin ilmanvaihto ja saneerattiin lämmitysverkosto

Kun alkuperäisen ilmastoinnin kanssa alkoi olla ongelmia, Tirikka-Säätiö otti yhteyttä Proheatiin. Osittain ilmastointilaitteet olivat tiensä päässä, ja lisäksi järjestelmästä puuttui lämmöntalteenotto. Proheat konsultoi vaihtoehtoja ja teki tarjouksen. Se osoittautui erittäin asiantuntevaksi ja hyväksi.

Proheat urakoi kohteeseen energiantehokkuusparannuksen, joka sisälsi muun muassa ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla sekä lämmitysverkoston saneerauksen. Samalla myös patteriventtiilit sekä termostaatit uusittiin ja patteriverkosto puhdistettiin sykehuuhtelukoneella. Projekti eteni pientä koronan aiheuttamaa viivettä lukuunottamatta sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

Tähän, kuten kaikkiin Proheatin urakoihin, sisältyy aina huoltohenkilökunnan käyttökoulutus. Proheat auttoi myös Business Finland -avustushakemuksen tekemisessä ja hoiti vaaditun raportoinnin.

 

Päiväkodin toiminta jatkui keskeytyksettä

Päiväkodin toiveena oli, että päiväkodin toiminta voisi jatkua normaalisti urakan aikana. Työt aikataulutettiin siten, että lasten päiväunet ja muu toiminta hoitui ajallaan. Tiedottaminen urakan vaiheista henkilökunnalle oli tärkeää.

 – Suosittelen Proheatia aivan ehdottomasti. Loistava lienee hyvä sana. Yhteistyö toimi äärimmäisen hyvin ja luotettavasti. Päiväkodin toiminta jatkui keskeytyksettä ja henkilökunta antoi hyvää palautetta tiedonkulusta. Lopuksi Proheat piti myös infotilaisuuden, jossa he esittelivät koko projektin ja jossa saimme esittää kysymyksiä. Olemme erittäin tyytyväisiä, toteaa Tirikka-Säätiön puheenjohtaja Matti Matikainen.