Soita 040 569 5147

Tuli heti tunne, että olemme varmoissa käsissä”

Viisikerroksisen, vuonna 2006 valmistuneen taloyhtiön hallituksessa alettiin pohtia maalämpöä kaukolämmön seuraajaksi, kun pääkaupunkiseudulla kaukolämmön hinta alkoi nousta. Sama olisi odotettavissa myös Etelä-Karjalassa. Samoihin aikoihin maalämpö alkoi olla hyvin kysyttyä, joten asiaa selvitettiin vauhdilla.

– Halusimme sekä ekologisen että taloudellisen lämmitysjärjestelmän. Meille on tärkeää, että kaukolämpöyhtiö ei voi sanella lämmityksen kustannusta taloyhtiössämme. Isännöitsijämme hoiti tarjouspyynnöt. Valitsimme selvitystyöhön asiantuntijaksi ja urakoitsijaksi Proheatin, jonka huippuasiantuntemuksen tunsimme jo entuudestaan vanhoista yhteyksistä energia-alalla. Tuli heti tunne, että olemme varmoissa käsissä, toteaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Salo.

 

Asuminen jatkui urakan aikana ilman häiriöitä

Urakassa vaihdettiin kaukolämpö maalämpöön ja maaviileään. Lisäksi talon katolle asennettiin aurinkopaneelit tuottamaan sähköä, joilla toimii viilennyspatterit. Ylimääräistä sähköä voidaan käyttää myös muun muassa hisseihin ja käyttöveden lämmittämiseen.

– Pihalle porattiin viisi noin 300 metriä syvää kaivoa. Olimme yllättyneitä, että porauksesta ei aiheutunut mitään häiriötä, vaan elämä jatkui normaalisti urakan aikanakin. Mielenkiinnolla odotamme, että vuoden lopussa näemme, miten muutos on vaikuttanut kustannuksiin, Salo kertoo.

 

Projekti pysyi erinomaisesti aikataulussa ja budjetissa

Urakka valmistui sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

– Proheat teki meille ehdotuksia, joita emme itse olleet tulleet edes ajatelleeksi. He tekivät laskelmat, ja kaikki oli hyvin selkeää. Koko projekti meni juuri kuten oli sovittu. Mitään ongelmia ei ollut. Jos joitakin koronan aiheuttamia viivästymisiä materiaaleissa ilmeni, Proheat ilmoitti asiasta heti, ja kaikki selvisi asiallisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä. Proheatin asiantuntemus on huippuluokkaa, samoin toteutus. Suosittelen Proheatia ehdottomasti, toteaa Salo.