Siirry pääsisältöön

Jäähdytysjärjestelmät

Kaivosta energiaa viilennykseen

Nosta asuinviihtyvyys uudelle tasolle

Maalämpökaivo on järkevää hyödyntää viilennysenergiassa, jolloin saat säästöä pitkällä tähtäimellä.

Maaviileä on kokonaistaloudellisesti edullisin tapa viilentää kiinteistöä kesällä. Maaviilennys on lämpöpumpuista riippumaton erillinen järjestelmänsä, ja se kannattaa asentaa aina maalämpökohteissa. Se ottaa tarvittavan energian erittäin tehokkaasti maaperästä, eikä järjestelmä tarvitse erillisiä jäähdytyslaitteistoja, jotka kuluttava kallista lisäenergiaa.

Käyttökustannukset ovat todella edulliset, kulut kertyvät käytännössä vain sähköenergiasta, jota kuluttaa ainoastaan jäähdytysjärjestelmän tekniseen tilaan sijoitettava kiertovesipumppu. Jäähdytysjärjestelmä nostaa viihtyvyyden uudelle tasolle, ja mikä parasta – mitä enemmän maaviilennystä kesällä käytetään, sitä enemmän lämpökaivot antavat talvella lämpöenergiaa takaisin.

Maaviileä myös saneerauskohteisiin

Laadimme aina sinun tarpeisiisi sopivan yksilöllisen suunnitelman. Huomioithan, että vesikiertoinen patteriverkosto ei sovellu viilennykseen, koska lämmityspattereiden jäähdytyskapasiteetti on riittämätön jäähdytykseen. Riittävä jäähdytyselementtien määrä ja koko mitoitetaan aina viilennettävän pinta-alan mukaan. Viilennys maakylmällä toimii täysin itsenäisesti, eikä ulkotiloihin vaadita mitään erillisiä laitteistoja.

Toimivia laitevaihtoehtoja viilennyksen jakoon sisätiloissa ovat:

  • Vesikiertoinen kattosäteilyjärjestelmä – vedoton, äänetön ja huoltovapaa.
  • Vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä – lattia jäähdytetään max, +22 °C kastepistevahdilla, joka estää kosteusvauriot rakenteissa.
  • Seinään asennettavat puhallinkonvektorit
  • Kattoon upotettavat puhallinkonvektorit eli kattokasetit
  • Ilmanvaihdon kautta, joko koneeseen sisäänrakennetun patterin tai erillisen kanavapatterin avulla.