Auto-Kilta

Etusivu / Auto-Kilta

Parempi energiatalous tavoitteena -ja lopputuloksena

Neljällä paikkakunnalla toimivan autoliike Auto-Kilta Oy:n Savonlinnan toimipisteellä toteutettiin Proheatin toimesta energiajärjestelmän saneerausprojekti loppusyksystä 2016. Lämmitystä ja ilmanvaihtoa koskeneen urakan tavoitteena oli parantaa 1970-luvulla rakennetun kiinteistön energiataloutta ja työskentelyolosuhteita. Öljykäyttöisen keskuslämmityksen pitkän aikavälin kustannussäästöt olivat keskeinen syy projektin käynnistämiselle.

Kohdekiinteistöön asennettiin vesikiertoiset kattosäteilijät, sekä lämmön talteenottolaitteisto (LTO). LTO-laitteiston avulla kiinteistössä toteutettiin nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto. Ilmanvaihto ja -laatu paranivat merkittävästi, ja vanhentunut puhalluslaitteisto voitiin poistaa.

Noin 600 neliömetrin kiinteistöä, sekä henkilöautojen että raskaan kaluston huoltotiloja koskenut saneerausurakka kesti aloituksesta luovutukseen kaksi viikkoa. Auto-Kilta Savonlinnan huoltopäällikkö Ilpo Huttunen arvostaa urakan ammattimaista suunnittelua ja vaiheistusta, sekä ajantasaista viestintää.
– Huolellinen suunnittelu ja aikatauluissa pysyminen minimoivat häiriöt normaalille työskentelylle. Proheatin kokemus näkyi paikkaansa pitäneinä arvioina kestosta, ja sitoutuminen koko asennusporukalla oli kovaa luokkaa, toteaa Huttunen.

Parantuneen ilmanlaadun ja säädettävyyden lisäksi asiakas on mielissään myös toimintavarmuuden lisääntymisestä.

– Urakoitsijan ehdotuksesta aiempaa poltinlaitteistoa jätettiin häiriötilanteita varten niin sanotusti reserviin. Tässäkin asiassa voimme todeta olleemme hyvissä käsissä, kiittelee Huttunen.

Tarkkojen kustannussäästöjen arvioiminen on vasta seuraavan kokonaisen lämmityskauden asia, mutta polttoöljyn kulutus väheni saman tien.

– Nyt jo voidaan todeta, että urakka kannatti. Eurohyödyt toteutuvat pidemmällä aikajänteellä, mutta parantuneista olosuhteista pääsimme nauttimaan heti, päättää tyytyväinen huoltopäällikkö Huttunen.

Proheat - Auto-Kilta referenssi