Taloyhtiön energiasaneeraus

Energiatehokkaammalla lämmitysratkaisulla taloyhtiössä voidaan saavuttaa tuntuvat säästöt lämmityskuluissa. Teemme taloyhtiöiden energiasaneeraukset vaivattomina kokonaistoimituksina suunnittelusta toteutukseen saakka.

Poistoilman lämmöntalteenotto parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta

Poistoilman lämmöntalteenotto eli PILP tarkoittaa koneellisen ilmanvaihdon mukana poistuvan lämpöenergian talteen ottamista ja hyödyntämistä uudelleen rakennuksen lämmityksessä. Lämpöenergia ei enää karkaa ulos rakennuksesta poistoilman mukana, joten energiankäyttö tehostuu huomattavasti. Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii erinomaisesti kerrostaloihin ja muihin suuriin rakennuksiin.

PILP-järjestelmässä kiinteistön poistoilmapuhaltimen tilalle asennetaan lämmöntalteenottoyksikkö. Se siirtää talteen otettavan lämmön keruunesteen välityksellä lämpöpumpulle, joka puolestaan hyödyntää lämmön kiinteistön sekä käyttöveden lämmityksessä.

Tärkein hyöty PILP-järjestelmästä taloyhtiöille on rahan säästö. Mitä isompi kiinteistö on kyseessä, sitä suuremmat säästöt lämmöntalteenotolla saadaan. Jo alle kymmenessä vuodessa lämmöntalteenottojärjestelmä on maksanut itsensä kokonaan takaisin, ja siitä eteenpäin järjestelmä tuottaa joka vuosi säästöä tuntuvan summan. Sijoitetun pääoman tuotto on suuri, usein jopa yli 10 %.

Toteutamme poistoilman lämmöntalteenottoratkaisut pääsääntöisesti suomalaisen Gebwellin laadukkailla laitteilla erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Maalämpö on aikaansa seuraavan taloyhtiön kustannustehokas lämmitysmuoto

Maalämpö tuo säästöjä kaiken kokoisiin kiinteistöihin, ja isommissa rakennuksissa kustannustehokkuuden vaikutus nousee vielä selkeämmin esille. Taloyhtiössä maalämpö on järkevä valinta myös vaivattomuutensa ansiosta. Maalämpöön siirtyminen on helppoa, jos kiinteistössä on jo ennestään vesikiertoinen lämmitysverkosto, patterit tai lattialämmitys.

Vaikka maalämpöjärjestelmän hankintahinta on muihin lämmitysmuotoihin nähden korkea, maalämmön käyttäminen on halpaa. Sijoitus maksaa itsensä takaisin nopeasti, ja yleisesti ottaen maalämpöinvestoinnilla on noin 10 % vuosittainen tuotto.

Kiinteistön koosta riippuen maalämpöjärjestelmään voi liittää tarvittavan määrän energiavaraajia ja -kaivoja, jolloin kokonaisuus pystytään räätälöimään lämmitettävään kohteeseen sopivaksi. Ammattitaitoisella suunnittelulla maalämpöjärjestelmän mitoitus onnistuu varmuudella oikein.

Meiltä saat maalämpöratkaisun avaimet käteen -periaatteella tai halutessasi myös pelkkänä tuotetoimituksena. Käyttämämme kotimaiset Gebwellin maalämpöpumput on tehty suomalaisiin oloihin ja ne toimivat luotettavasti kovillakin pakkasilla. Gebwellin maalämpöpumput ovat erittäin hiljaisia, laadukkaista komponenteista tehtyjä, energiatehokkaita ja kooltaan kompakteja, joten ne eivät vie turhaa tilaa kiinteistössä.

TILAA ENERGIAKATSELMUS

Kerromme, miten voit säästää selvää rahaa.

Tilaa tästä

Pyydä tarjous tai kysy lisää

Lähetä tarjouspyyntösi tai kysymyksesi tällä lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Hae rahoitusta tai energiatukea hankinnallesi

Lyhennä luottoa kiinteällä kuukausierällä samalla kun uusi lämmitysratkaisusi tuottaa jo sinulle säästöä. Yhteistyökumppaninamme Etelä-Karjalan Osuuspankki tarjoaa rahoitusta yrityksille ja taloyhtiöille energiainvestoinnin toteutukseen.

Voimme auttaa yritysasiakkaitamme myös energiatuen hakemisessa energiajärjestelmän muuttamishankkeita varten. Teemme hakemuksen maksutta tilauksen yhteydessä.

Lue lisää
Emme luovuta tietojanne ulkopuolisille.
SOITA MEILLE
LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA
TULE KÄYMÄÄN

Alaniitynkatu 6, Lappeenranta

OLEMME AVOINNA

Arkisin sopimuksen mukaan