Säästä tuhansia euroja siirtymällä öljylämmityksestä maalämpöön

Maalämpö on sitä kannattavampi, mitä suuremmasta rakennuksesta on kyse. Hyvä esimerkki tästä ovat yritysten hallitilat: lämmitettäviä neliöitä on runsaasti, ja lämmitysmuodon päivittämisellä voidaan saada huimat vuosittaiset säästöt.

Onko yritykselläsi varaa poltella euroja noin vain?

Ikääntyneet öljylämmityslaitteet ovat melkoisia energiasyöppöjä, ja vaativat säännöllistä huoltoa. Monissa teollisuushalleissa öljylämmitys on kuitenkin edelleen käytössä – sinunkin yritykselläsi? Erityisesti jos öljylämmityskattilasi sattuu tällä hetkellä olemaan saneerauksen tarpeessa, on viisasta pysähtyä miettimään, olisiko aika vaihtaa lämmitysmuotoa nykyaikaisempaan ja edullisempaan suuntaan.

Yhä useammat yritykset ovat valinneet vanhan öljylämmityslaitteiston tilalle maalämmön, ja perustelu sille on selvä. Öljylämmitteisen kiinteistön muuttamisella maalämpöön saadaan aikaan pääsääntöisesti 60–70 % säästöt lämmityskuluissa, mikä on isossa rakennuksessa helposti tuhansia euroja.

Otetaanpa esimerkkikohteeksi 1 000 m2:n kokoinen teollisuushalli. Seuraavasta laskelmasta selviää tämän kokoisen rakennuksen lämmityskulujen määrä öljyllä ja vastaavasti maalämmöllä.

Öljylämmityksen vuosittaiset kulut:

  • Öljynkulutuksen voi laskea olevan keskimäärin 15 litraa / lämmitettävä m2 / vuosi.
  • 1 000 m2:n kokoisessa rakennuksessa kulutus on 15 000 litraa / vuosi, mikä tarkoittaa 75 %:n vuosihyötysuhteella noin 110 MWh vuodessa nettoenergiaa.
  • Polttoöljyn hinta on 1,0 €/l (sis. alv.)
  • Öljylämmitykseen kuluu 15 000 €
  • Lisäksi maksettavaksi jäävät lämmitysjärjestelmän huoltokustannukset.

Maalämmön vuosittaiset kulut:

  • 1 000 m2:n kokoisessa hallissa maalämpöjärjestelmän lämmityskustannukset ovat arviolta 4 000 € / vuosi.
  • Säästö verrattuna öljylämmitykseen on 11 000 € / vuosi.
  • Järjestelmän hankintakustannukset ovat noin 50 000 € – energiatuki 15 % = 42 500 €.
  • Maalämpö on maksanut itsensä takaisin jo alle 4 vuodessa.

Jos et ole vielä tehnyt vastaavia laskelmia oman liikekiinteistösi kohdalla, nyt kannattaa tarttua laskimeen.

Energiatuki mukaan hankintakustannuksiin

Maalämmön hankintakustannuksissa yrityksille arvokas apu on energiatuki. Sitä voidaan myöntää uusiutuvan energian käyttöön liittyviin investointihankkeisiin, ja maalämpöön siirtyminen on tyypillinen esimerkki tästä. Maalämpöön siirtymisessä energiatuki on yleensä 15 %.

Autamme mielellämme asiakkaitamme energiatuen hakemisessa, ja tilauksen yhteydessä teemme hakemuksen ilman lisämaksua. Myös rahoitus järjestyy sujuvasti kauttamme.

Maalämpö tarjoaa myös edullisen jäähdytysmahdollisuuden

Hallitiloissa jäähdytys on usein tarpeellinen toiminto, jotta työskentelyolosuhteet pysyvät sopivina vuoden ympäri. Maalämpöjärjestelmällä jäähdyttäminen eli maajäähdytys onnistuu samalla järjestelmällä. Lisäksi tarvitaan vain kiertovesipumppu jäähdytysenergian tuottamiseen ja puhallinkonvektori jäähdytyksen jakamiseen kiinteistöön. Itse jäähdytysenergia tulee ilmaiseksi maasta, ja sähköä tarvitaan vain kiertovesipumpun ja puhallinkonvektorin toimintaan.

Tilaa meiltä energiakatselmus kiinteistöösi!

Katselmuksessa käymme kokonaisvaltaisesti läpi kiinteistösi koko lämmitysjärjestelmän kunnon ja annamme sinulle tarjouksen suosittelemistamme toimenpiteistä. Jos päätät hyväksyä tarjouksemme, emme veloita katselmuksesta mitään.

» Tilaa energiakatselmus