5 painavaa syytä vaihtaa maalämpöön

Maalämpö on nostanut suosiotaan tasaisesti sitä mukaa kun muiden lämmitystapojen kustannukset ovat nousseet – ja nousevat edelleen. Syitä suosioon on monia muitakin kuin edullisuus. Lue, miksi maalämpöön vaihtaminen kannattaa!

1. Maalämpö on pidemmän päälle edullisin valinta

Ehdottomasti tärkein valintaperuste useimmille maalämpöön lämmitysratkaisuna päätyneille on sen edullisuus. Vaikka maalämpöjärjestelmän hankintahinta on muihin lämmitysmuotoihin nähden korkea, maalämmön käyttäminen on halpaa. Maalämmöllä lämmittäminen maksaa parhaassa tapauksessa vain neljäsosan sähkö- tai öljylämmityksen kustannuksista. Maalämpöjärjestelmään sijoittaminen maksaa myös itsensä takaisin nopeasti, ja yleisesti ottaen maalämpöinvestoinnilla on noin 10 % vuosittainen tuotto.

Yrityksille ja julkisille toimijoille maalämpöön siirtymisen tekee vielä edullisemmaksi energiatuki. Sitä voivat saada kaikenkokoiset yritykset, mukaan lukien ammatin- ja liikkeenharjoittajat sekä toiminimet, ja yhteisöt, kuten kunnat, seurakunnat ja säätiöt.

Maalämmön käyttäminen on viisas tapa suojautua energian hinnan nousulta. Maalämpö mahdollistaa osittaisen omavaraisuuden energian suhteen, kun lämpöenergia saadaan maaperästä. Muistathan myös, että saat samassa yhteydessä jäähdytysenergiaa maasta käytännössä ilmaiseksi, ja mikä parasta: mitä enemmän kesällä jäähdytät, sen paremmalla hyötysuhteella maalämpöpumppu talvella toimii.

2. Maalämpö on yksi helpoimmista ja toimintavarmimmista lämmitysmuodoista

Maalämpöjärjestelmä ei vaadi käytännössä lainkaan huomiota arjessa. Se on helppokäyttöinen ja toimintavarma, eikä se juurikaan tarvitse huoltoa. Maalämmöllä lämpiää samalla kertaa sekä huoneilma että käyttövesi, tasaisesti ympäri vuoden. Laadukkaalla maalämpöpumpulla riittää käyttöikää 30 vuoteen asti.

Myös maalämpöön siirtyminen on helppoa, jos kiinteistössä on jo ennestään vesikiertoinen lämmitysverkosto, patterit tai lattialämmitys. Kokeneelta toimittajalta hankittuna maalämpöjärjestelmän toteutus on asiakkaalle vaivaton ja kaikki hoituu alusta loppuun sujuvasti.

3. Kotimaisuus ja korkea laatu kuuluvat toimittamiimme maalämpöratkaisuihin

Käyttämämme kotimaiset Gebwellin maalämpöpumput on tehty suomalaisiin oloihin, ja siksi ne toimivat luotettavasti kovillakin pakkasilla. Kaikki Gebwellin maalämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, uusinta kompressoritekniikkaa ja laadukkaita komponentteja käyttäen. Ne ovat hiljaisia, energiatehokkaita ja myös kooltaan kompakteja, joten ne eivät vie turhaa tilaa kiinteistössä.

Maalämpöä käytettäessä saatu energia puolestaan on taatusti kotimaista lähienergiaa, sillä se tulee kirjaimellisesti suoraan omasta maasta.

4. Maalämpö on ekologinen valinta

Maalämpöön siirtyminen on tuntuva ympäristöteko, sillä se ei aiheuta päästöjä eikä kiihdytä ilmaston lämpenemistä. Maalämpöpumpun hyödyntämä maaperään varastoitunut lämpö on peräisin auringosta, joten se tarvitsee vain kerätä talteen.

Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen myös sähköä, mutta sen määrä on vain noin viidenneksen verran maasta saadusta lämpöenergiasta. Siksi maalämpö on luokiteltu uusiutuvaksi energianlähteeksi.

5. Maalämpö sopii kaiken kokoisiin kiinteistöihin

Maalämpö sopii yhtä hyvin pientalojen kuin taloyhtiöiden tai suurten liikekiinteistöjenkin lämmitysmuodoksi. Maalämpö tuo säästöjä kaiken kokoisiin kiinteistöihin, mutta mitä isommasta kiinteistöstä on kysymys, sitä paremmin lämmityksen kustannustehokkuuden vaikutus nousee esille.

Maalämpöpumppuvalikoimista löytyy erikseen omakotitalojen ja suurten kiinteistöjen tarpeisiin sopivat vaihtoehdot. Maalämpöjärjestelmään voi liittää useita energiavaraajia ja -kaivoja, jolloin kokonaisuus pystytään räätälöimään kuhunkin lämmitettävään kohteeseen sopivaksi. Ammattitaitoisella suunnittelulla maalämpöjärjestelmän mitoitus onnistuu varmuudella oikein.

Kysy meiltä lisää maalämpöjärjestelmistä ja niiden asennuksista!

Meiltä saat maalämpöratkaisun avaimet käteen -periaatteella tai halutessasi myös pelkkänä tuotetoimituksena.

Soita meille suoraan numeroon 040 569 5147 tai lähetä tarjouspyyntö ».

    Posted in: Blogi